ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΥΤΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η αρμονία του προσώπου υπάρχει όταν όλα τα χαρακτηριστικά συνυπάρχουν με ισορροπία και σε συγκεκριμένες αναλογίες. Η πλαστική χειρουργική έχει καθορίσει αντικειμενικά κριτήρια για τις αναλογίες αυτές και τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτηριστικών του προσώπου που το κάνουν να χαρακτηρίζεται ως «όμορφο». Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να βοηθήσει στην αισθητική ενίσχυση κάποιων χαρακτηριστικών, βελτιώνοντας τη εικόνα του προσώπου και αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά.

 

Γιατί συνδυάζεται η πλαστική μύτης με την πλαστική γενείου

Ο συνδυασμός ρινοπλαστικής και γενειοπλαστικής κάποιες φορές μπορεί να είναι απαραίτητος για να αποκαταστήσει την αρμονία του προσώπου δίνοντας πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η μύτη αποτελεί το κεντρικότερο σημείο του προσώπου οπότε έχει σημαντικό ρόλο στην αισθητική του. Για να είναι απόλυτα αρμονική η μύτη με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, θα πρέπει να έχει τέτοιο σχήμα και μέγεθος, ώστε πολύ απλά να εντάσσεται στο σύνολο χωρίς να ξεχωρίζει.

Αντίστοιχα, ένα πηγούνι, το οποίο είναι πολύ μικρό, μπορεί να κάνει τη μύτη να φαίνεται μεγαλύτερη, ενώ αυτή δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα. Ειδικά σε περιπτώσεις όπου συνυπάρχουν μία γαμψή μύτη και ένα μικρό πηγούνι, ο συνδυασμός των επεμβάσεων ρινοπλαστικής και πωγωνοπλαστικής είναι απαραίτητος για την αισθητική βελτίωση του προσώπου και τα αποτελέσματα συνήθως αναφέρονται ως «θεαματικά» από τους ασθενείς που έχουν προβεί σε μια τέτοια διπλή διόρθωση.

 

 

Ρινοπλαστικη πλαστικη μυτηςΛίγα λόγια για τη Ρινοπλαστική και την Πωγωνοπλαστική

Πριν αναφερθούμε στο συνδυασμό της πλαστικής μύτης με την πλαστική στο πηγούνι, είναι σωστό να αναφερθούμε στην κάθε επέμβαση ξεχωριστά έτσι ώστε να κατανοήσουμε τις βασικές τους παραμέτρους.

 

Λίγα λόγια για τη ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική, αλλιώς αναφερόμενη και ως «πλαστική μύτης», αποσκοπεί στη βελτίωση του σχήματος της μύτης. Εάν υπάρχει και λειτουργικό πρόβλημα τότε συνδυάζεται με διαφραγματοπλαστική και ο συνδυασμός τους καλείται «λειτουργική ρινοπλαστική». Γίνεται με γενική αναισθησία και δεν έχει πόνο.

Η επέμβαση έχει διάφορες τεχνικές (ανοιχτή ή κλειστή ρινοπλαστική, αυξητική ρινοπλαστική, χωρίς χειρουργείο, με ράμματα ή με μοσχεύματα, κ.α.), τις οποίες ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να γνωρίζει και να εφαρμόζει κατάλληλα ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε μύτης. Πρέπει να τονιστεί ότι η μύτη δεν είναι ένα αυτόνομο όργανο αλλά το μέρος ενός συνόλου, δηλαδή του προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι η αισθητικά ωραία πρέπει να ταιριάζει αρμονικά με το υπόλοιπο πρόσωπο και να εξατομικεύεται η διαμόρφωσή της.

 

 

 

Η μη επεμβατική ρινοπλαστική, ή αλλιώς αναφερόμενη και ως «ενέσιμη ρινοπλαστική», γίνεται με προσθήκη ενέσιμου υαλουρονικού είτε για τη διόρθωση του σχήματος όπου είναι δυνατό είτε για την αύξηση του μεγέθους σε πολύ μικρές μύτες. Η ενέσιμη ρινοπλαστική δεν ταιριάζει σε όλα τα αισθητικά προβλήματα της μύτης και ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να εξετάσει εάν ο υποψήφιος είναι κατάλληλος για αυτό το είδος διόρθωσης. Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο και χρειάζεται επανάληψη τη διαδικασίας. Το πλεονέκτημα είναι ότι με μικρό κόστος και σε 10 λεπτά αλλάζει η όψη της μύτης.

 

Πωγωνοπλαστικη πλαστικη γενειου

 

Λίγα λόγια για τη γενειοπλαστική

Η γενειοπλαστική, ή αλλιώς αναφερόμενη και ως «πωγωνοπλαστική» ή «πλαστική στο πηγούνι», είναι μία από τις λιγότερο γνωστές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής που όμως έχει μεγάλη σημασία στη βελτίωση του σχήματος του προσώπου. Αποσκοπεί στην αύξηση του γενείου (πηγούνι) και γίνεται με προσθήκη ενθέματος σιλικόνης στο κατάλληλο για τον ενδιαφερόμενο μέγεθος, ή με εμφύτευση λίπους, συνήθως για αυξήσεις μικρού όγκου ή με προσθήκη υαλουρονικού μέσα σε μερικά λεπτά. Η αυξητική με ένθεμα και η αυξητική με λίπος έχουν μονιμότητα, ενώ η αυξητική γενείου με υαλουρονικό έχει το μειονέκτημα της προσωρινότητας που είναι συνήθως 1-2 χρόνια.

 

Ενέσιμες εφαρμογές ρινοπλαστικής και γενειοπλαστικής

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι μη επεμβατικές μέθοδοι της ρινοπλαστικής και της πωγωνοπλαστικής μπορούν να χρησιμεύσουν και για να δοκιμάσει ο ενδιαφερόμενος την αλλαγή στο πρόσωπό του με έναν παροδικό τρόπο καθώς το υαλουρονικό που χρησιμοποιείται έχει χρόνο ζωής 1-2 χρόνια, αλλά και την ιδιότητα να μπορεί να διαλυθεί λίγες μέρες μετά την εφαρμογή με τη χρήση ειδικού ενζύμου, αν το επιθυμούμε.

 

Προσομοίωση στον υπολογιστή

Ένα πολύ χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο, που διαθέτει ο πλαστικός χειρουργός, είναι η δυνατότητα προσομοίωσης στον υπολογιστή, ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορέσει να συνειδητοποιήσει τις αλλαγές που θα γίνουν στο πρόσωπό του και να δει περίπου πως θα είναι η τελική εικόνα του, βλέποντας τις αλλαγές σε εικόνα πριν γίνει η διπλή επέμβαση.

 

Γιατί να γίνουν μαζί ρινοπλαστική και πωγωνοπλαστική

Αν και οι δυο επεμβάσεις της ρινοπλαστικής και της πωγωνοπλαστικής δίνουν πολύ καλά αποτελέσματα η καθεμία ξεχωριστά, ο συνδυασμός των δυο σε μια επέμβαση προσφέρει εξαιρετικά πλεονεκτήματα, με τα κυριότερα να είναι:

  • Υπάρχει βελτίωση της αρμονίας του προσώπου με μία μόνο επέμβαση, αφού το πρόσωπο λειτουργεί ως σύνολο κι όχι ως επιμέρους στοιχεία, αποκαθιστώντας τις αναλογικές, αρμονικές σχέσεις μεταξύ των διαφόρων στοιχείων του.
  • Ο ενδιαφερόμενος υποβάλλεται σε ένα χειρουργείο αντί για δύο,
  • Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μικρότερος από ότι θα ήταν για δύο ξεχωριστές επεμβάσεις, και ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες νωρίτερα σε σχέση με το να είχε κάνει ξεχωριστά αυτές τις δυο επεμβάσεις.
  • Το κόστος της διαδικασίας είναι μικρότερο, καθώς έξοδα όπως το κόστος της κλινικής, η αμοιβή του αναισθησιολόγου, οι προεγχειρητικές εξετάσεις, κλπ επιβαρύνουν μία φορά τον ενδιαφερόμενο αντί για δύο,
  • Η εμφάνιση του τελικού αποτελέσματος είναι γρηγορότερη,

 

ρινοπλαστικη και πλαστικη γενειου συνδυασμος

Ψυχολογικά πλεονεκτήματα

Η ταυτόχρονη ρινοπλαστική και γενειοπλαστική μπορούν να μεταμορφώσουν την αισθητική του προσώπου, εναρμονίζοντας την εικόνα του και προσφέροντας ψυχική ανάταση. Μια τέτοια αρμονική, αισθητική βελτίωση έχει δειχτεί ότι τονώνει την αυτοεκτίμηση του άνδρα ή της γυναίκας, προσθέτοντας προσωπική ικανοποίηση και ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση του ενδιαφερόμενου.
Μπορείτε να καλέσετε στο 210 6985678 για να προγραμματίσετε το ενημερωτικό ραντεβού σας με τον πλαστικό χειρουργό κ. Αθανάσιο Χριστόπουλο, στο ιατρείο του στο Χαλάνδρι, για να λάβετε τις συμβουλές και την εκτίμησή του για την πιθανότητα να βελτιώσετε τις δικές σας αναλογίες του προσώπου και να λάβετε μέσω της προσομοίωσης στον υπολογιστή μια πιθανή εικόνα αυτών των αλλαγών στο πρόσωπό σας.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.”

ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Καλέστε μας για ραντεβού

210 6985678

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 "Corfu Medica", Τ. 210 6985678
ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: Τ.Κ.45500, T. 210 6985678

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

SOCIAL MEDIA

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

210 6985678