ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ

Οι βασικοί στόχοι της επίσκεψης

Οι βασικοί στόχοι της επίσκεψής σας στον πλαστικό χειρουργό, πριν την πλαστική μύτης, είναι να του κάνετε σαφές τι ακριβώς είναι αυτό που θέλετε για τη μύτη σας και αυτός με τη σειρά του να σας κάνει σαφές τι ακριβώς είναι αυτό που μπορεί να σας προσφέρει.
Κατόπιν θα πρέπει να σας ενημερώσει για τη διαδικασία, τις πιθανές επιπλοκές και τέλος να δείτε μαζί ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της δικής σας μύτης.

Επιλέγοντας τον κατάλληλο γιατρό για εσάς

Το βασικό ερώτημα που θα σας γεννηθεί είναι αν αυτός είναι ο κατάλληλος γιατρός για εσάς. Σε αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο η διαίσθησή σας. Δηλαδή, θα πρέπει να νοιώσετε άνετα με το συγκεκριμένο γιατρό και να αισθανθείτε ασφάλεια μαζί του.
Εάν σας δοθεί η αίσθηση ότι με το συγκεκριμένο άνθρωπο μπορείτε να επικοινωνείτε, αυτός θα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, που θα καθορίσει ότι αυτός είναι ο κατάλληλος πλαστικός χειρουργός για εσάς.
Το σωστό είναι να είναι ένας άνθρωπος που θα έχει διάθεση να σας ακούσει και κατόπιν θα σας εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια τι πρόκειται να κάνει σε εσάς.
}
Συμπεριφορές του τύπου “εγώ ξέρω”, “άστο σε μένα” και “ξέρω τι θα κάνω για σένα”, είναι τελείως λανθασμένες από την πλευρά του ειδικού ιατρού για τη ρινοπλαστική. Εσείς θα πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε να γίνει στη μύτη σας και αυτός θα πρέπει να σας συμβουλέψει για το αν αυτό το οποίο ζητάτε είναι σωστό ή όχι, καθώς και για τη δική του άποψη για το τι πρέπει να διορθωθεί. Μόνο εφόσον οι απόψεις σας συγκλίνουν, μπορείτε να προχωρήσετε στη διαδικασία της διόρθωσης της μύτης σας. Δεν είναι σωστό ούτε ένας γιατρός να επιβάλλει τη δική του άποψη, αλλά ούτε και να ακολουθεί άβουλα την άποψη του ατόμου στο οποίο θα επέμβει.

Επίσης, στο ιατρείο, κατά την επίσκεψή σας, θα λάβετε μία ιδέα για το επίπεδο οργάνωσης, που το χαρακτηρίζει. Αυτό αντανακλά  και τον επαγγελματισμό του γιατρού. Γενικότερα, από τον τρόπο λειτουργίας του ιατρείου, θα έχετε την αίσθηση του αν είναι αυτός ο χώρος που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας και από τη συμπεριφορά του γιατρού, εάν είναι αυτός που πιστεύετε ότι θα φέρει σε πέρας με επιτυχία την επέμβαση που επιθυμείτε.

Φροντίστε να μάθετε ποια είναι η επίσημη ειδικότητα του ιατρού. Διάφοροι τίτλοι του τύπου ¨Χειρουργός ρινός, Πλαστικός Χειρουργός προσώπου, ρινοχειρουργός κλπ , δεν αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Υγείας ως ειδικότητες. Ειδικότητες αναγνωρισμένες είναι  οι ειδικότητες της Πλαστικής Χειρουργικής, Ωτορινολαρυγγολογίας, κλπ.


επισκεψη στον πλαστικο χειρουργο για ρινοπλαστικη

Συζητώντας με το γιατρό για την πλαστική μύτης

Καταρχήν, φροντίστε να ενημερωθείτε από τον ίδιο τον ιατρό και όχι από κάποιο συνεργάτη του.  Η σωστή ενημέρωση είναι η μισή επιτυχία της επέμβασης.
Ξεκινώντας λοιπόν την επικοινωνία σας με το γιατρό, πρώτα απ’ όλα θα πρέπει εσείς να του εξηγήσετε τι έχετε στο μυαλό σας. Την πρώτη φορά, που θα επισκεφτείτε τον Πλαστικό Χειρουργό, θα πρέπει να έχετε διαμορφώσει στο μυαλό σας μια ολοκληρωμένη άποψη για το πώς θέλετε να είναι η μύτη σας. Εξηγήστε του πως φαντάζεστε τη μύτη σας με περιγραφή ή ακόμα και με κάποιες φωτογραφίες, που μπορεί να έχετε φέρει μαζί σας. Δεν είναι δεδομένο ότι οι μύτες στις φωτογραφίες που θα έχετε επιλέξει θα ταιριάζουν στο πρόσωπό σας, ή θα είναι τεχνικά εφικτό να γίνουν,  θα βοηθήσουν όμως το γιατρό να καταλάβει τις επιθυμίες σας.

Είναι λάθος μια προσέγγιση του τύπου “πες μου, γιατρέ, τι βλέπεις στη μύτη μου και τι μπορώ να διορθώσω”. Πρέπει εσείς πρώτα να πείτε την άποψή σας για το πώς έχετε φανταστεί τη μύτη σας.
Κατόπιν, ο γιατρός θα πρέπει να σας πει τη δική του άποψη, ακολουθώντας  τους κανόνες της Πλαστικής  Χειρουργικής. Θα σας τονίσει σε ποια σημεία συμφωνεί μαζί σας και σε ποια πιθανόν να διαφωνεί.

Επίσης, εάν έχετε κάποιο πρόβλημα στην αναπνοή σας, θα πρέπει να συζητήσετε για το θέμα αυτό. Θα πρέπει να σας εξετάσει ο ίδιος εάν ασχολείται με τη διόρθωση του διαφράγματος ή να σας παραπέμψει στον ωτορινολαρυγγολόγο, με τον οποίο πιθανόν συνεργάζεται. Κάποιοι πλαστικοί χειρουργοί αναλαμβάνουν και τη διόρθωση του σχήματος της μύτης, αλλά και του λειτουργικού μέρους. Κάποιοι άλλοι ασχολούνται μόνο με το αισθητικό μέρος, ενώ συνεργάζονται με ωτορινολαρυγγολόγο για το λειτουργικό μέρος. Στις περιπτώσεις βέβαια αυτές, οι δύο γιατροί χειρουργούν ταυτόχρονα στην ίδια επέμβαση, ο καθένας για τη δική του αρμοδιότητα.

Στη φάση αυτή της συζήτησης, σημαντικό ρόλο θα παίξει να σας δείξει ο γιατρός κάποια προσομοίωση στον υπολογιστή, για το πώς υπολογίζει ότι θα γίνει η μύτη σας. Αυτό θα βοηθήσει κι εσάς να καταλάβετε τι προτείνει ο γιατρός, αλλά και αυτός να καταλάβει ποιες είναι οι επιθυμίες σας. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να σας βγάλει  κάποιες φωτογραφίες και να τις επεξεργαστεί στον υπολογιστή, ώστε να έχετε μία ιδέα για το πώς θα είναι η μύτη σας. Θα πρέπει να λάβετε βέβαια υπόψη ότι η προσομοίωση στον υπολογιστή δεν αποτελεί εγγύηση αποτελέσματος. Ο υπολογιστής δεν λαμβάνει υπόψη την ελαστικότητα των ιστών και τη δυνατότητα επούλωσης του κάθε οργανισμού. Επομένως, το αποτέλεσμα, που θα δείτε, θα είναι κατά προσέγγιση.

Αφού αποφασίσετε για το σχήμα της μύτης που επιθυμείτε, ο γιατρός θα σας εξηγήσει πως γίνεται η διαδικασία καθώς και το είδος των τεχνικών, που αυτός προτείνει προκειμένου να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θα σας εξηγήσει τι θα γίνει την ημέρα της επέμβασης από τη στιγμή της άφιξής σας στο νοσοκομείο, μέχρι τη στιγμή που θα φύγετε από αυτό. Επίσης, θα σας εξηγήσει τι μπορείτε να περιμένετε στην περίοδο της αποθεραπείας κι αποκατάστασης. Θα ενδιαφερθεί επίσης να γνωρίζει τα όποια προβλήματα υγείας μπορεί να έχετε.

Ζητήστε να δείτε κάποιες φωτογραφίες από περιστατικά του πριν και μετά την επέμβαση. Σίγουρα ο κάθε γιατρός δείχνει τα καλύτερα περιστατικά του, αλλά τουλάχιστον αυτό θα βοηθήσει για να καταλάβετε ποια είναι η αισθητική του συγκεκριμένου γιατρού.

Επιβεβαιώστε ότι πρόκειται για δικά του περιστατικά και όχι κάποιου άλλου.
Διευκρινίστε αν πρόκειται να σας κάνει ανοιχτή ή κλειστή ρινοπλαστική.
Ρωτήστε τον ιατρό αν θεωρεί ότι η θέση του σαγονιού σας είναι σε αρμονία με την μύτη και το υπόλοιπο πρόσωπο.
Εξηγήστε στο γιατρό εάν είχαν γίνει στο παρελθόν κάποιες επεμβάσεις στη μύτη σας ή αν έχετε πρόβλημα αλλεργίας.

Συνεννοηθείτε για το είδος της αναισθησίας και μην ξεχάσετε να του αναφέρετε τα όποια προβλήματα υγείας έχετε, καθώς και πιθανά φάρμακα που παίρνετε. Καλό θα ήταν να έχετε μία συζήτηση με τον αναισθησιολόγο, ιδίως εάν υπάρχουν κάποια προβλήματα υγείας ή αν κάτι σας προβληματίζει.
Κατόπιν θα πρέπει να συζητήσετε για το οικονομικό. Προσπαθήστε να διευκρινίσετε τι ακριβώς περιλαμβάνει το κόστος, το οποίο θα σας πει, καθώς και για το τι επιπλέον κόστος μπορεί να προκύψει για εσάς, εκτός από το αναφερθέν.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης θα πρέπει να πείτε στον ιατρό τις απορίες σας, τους φόβους σας και οποιαδήποτε σκέψη. Δεν υπάρχουν ανόητες ερωτήσεις. Μη φοβάστε να ρωτήσετε το ο,τιδήποτε. Είναι λογικό και αναμενόμενο να έχετε άγνοια πάνω στο θέμα και ο γιατρός είναι εκεί για να σας λύσει κάθε σας απορία. Καλό θα είναι να έχετε σημειώσει τις ερωτήσεις σας σε ένα χαρτί γιατί πιθανόν εκείνη την στιγμή κάποια ερώτηση θα σας διαφύγει.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.”

ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Καλέστε μας για ραντεβού

210 6985678

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 "Corfu Medica", Τ. 210 6985678
ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: Τ.Κ.45500, T. 210 6985678

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

SOCIAL MEDIA

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

210 6985678