7 συχνές ερωτήσεις για Ρινοπλαστική

Η μύτη είναι ένα πολύ συχνό αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών. Στο αισθητικό πρόβλημα έρχεται συνήθως να συνυπολογιστεί και το λειτουργικό πρόβλημα. Μία στραβή μύτη είναι πολύ πιο πιθανό να δημιουργήσει πρόβλημα αναπνοής στο άτομο. Τη λύση και στους δύο τομείς, έρχεται να την δώσει η λειτουργική ρινοπλαστική, μια επέμβαση που μπορεί να δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα λόγω κληρονομικότητος, εμφανίζονται συχνά δυσμορφίες στη μύτη. Η μύτη αποτελεί το κεντρικό χαρακτηριστικό του προσώπου και μία μικρή έστω βελτίωση μπορεί να αλλάξει θεαματικά την εικόνα του ατόμου. Σημαντική είναι και η βελτίωση της ψυχολογίας καθώς το άτομο απαλλάσσεται από αισθητικό πρόβλημα που ίσως το βασάνιζε όλη του τη ζωή.

 

ρινοπλαστικη φωτογραφια

 

Διαβάστε παρακάτω 7 συχνές ερωτήσεις ενδιαφερομένων ανδρών και γυναικών που ακούγονται συχνά στο γραφείο του πλαστικού χειρουργού σχετικά με τη ρινοπλαστική.

1) Από ποια ηλικία μπορεί ένα άτομο να προβεί σε πλαστική επέμβαση στη μύτη του?

Το άτομο θα πρέπει να έχει ενηλικιωθεί για να έχει ολοκληρωθεί και η ανάπτυξη του. Άρα η επέμβαση της ρινοπλαστικής μπορεί να γίνει από την ηλικία των 18 ετών και άνω. Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο για τα άτομα μεγάλης ηλικίας. Είναι συχνό το φαινόμενο, άτομα ακόμα και 50-55 ετών ή παραπάνω να επιθυμούν να διορθώσουν κυρίως προβλήματα αναπνοής από τη μύτη και να τα συνδυάσουν με αισθητική βελτίωση. Εξάλλου η μύτη είναι ένα ανατομικό στοιχείο που “μεγαλώνει” με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι από τη μιά μεριά είναι καλύτερο να γίνει μια διόρθωση έγκαιρα για να αποκτήσει η μύτη καλύτερη “στήριξη”, αλλά κι από την άλλη, ποτέ δεν είναι αργά για μια πλαστική στη μύτη αφού ένα μικρό αισθητικό πρόβλημα στην αρχή μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο.

2) Υπάρχουν άτομα που δεν ενδείκνυνται για ρινοπλαστική?

Υπάρχουν απόλυτες και σχετικές ενδείξεις για την ρινοπλαστική. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν και αντενδείξεις, όπου δεν συντρέχει λόγος ρινοπλαστικής. Εκεί ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να ενημερώσει σωστά τον ασθενή και να αρνηθεί να κάνει μια αναίτια επέμβαση που έχει και κόστος και ταλαιπωρία. Η ειλικρίνεια πρέπει να είναι ένα χαρακτηριστικό του πλαστικού χειρουργού.

3) Μετά την επέμβαση ρινοπλαστικής υπάρχει μεγάλο διάστημα αποχής από τις δραστηριότητες του ατόμου?

Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που δεν διαρκεί πολύ Συνήθως δύο ώρες είναι αρκετές. Σε 1 βδομάδα αφαιρείται το γύψινο ναρθηκάκι από τη μύτη. Θα υπάρχουν κάποιοι μώλωπες στην περιοχή για περίπου 2-3 εβδομάδες. Αν το αισθητικό θέμα των μωλώπως δεν επηρεάζει το άτομο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα για την επιστροφή του στις βασικές καθημερινές δραστηριότητες. Για έντονες δραστηριότητες όπως γυμναστική σωματικές εργασίες θα πρέπει να περιμένει περίπου 1 μήνα. Σε γενικές γραμμές η ρινοπλαστική δεν έχει πόνο. Υπάρχει όμως μελάνιασμα στην περιοχή των ματιών και ήπιο οίδημα.

4) Υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει η φωνή μετά από επέμβαση ρινοπλαστικής?

Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που “ασχολείται” με το σκελετό της μύτης, ο οποίος δεν είναι στοιχείο που παίζει ρόλο στη χροιά της φωνής του ατόμου. Η αισθητική αλλαγή της μύτης δεν αλλάζει τη φωνή.

5) Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ρινοπλαστική με λέιζερ?

Η φράση “ρινοπλαστική με λέιζερ” ακούγεται ελκυστική. Στην πραγματικότητα, το λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο κατά την επέμβαση, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό στοιχείο σε μία ρινοπλαστική.

6) Πως πρέπει το άτομο να επιλέξει τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό για ρινοπλαστική?

Τα παλαιότερα χρόνια ο μοναδικός τρόπος ήταν η σύσταση, κάποιος ασθενής που είχε κάνει ρινοπλαστική να προτείνει τον πλαστικό χειρουργό στους γνωστούς του. Στην σημερινή εποχή του ίντερνετ μπορεί το άτομο να κάνει πολύ καλή έρευνα, να ενημερωθεί, να δει περιστατικά των πλαστικών χειρουργών με φωτογραφίες πριν και μετά τη ρινοπλαστική και να επιλέξει έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό για το βέλτιστο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η τελική επιλογή πρέπει να γίνει αφού ο άνδρας ή η γυναίκα επισκεφτούν αρκετούς πλαστικούς χειρουργούς και αποφασίσουν ποιός τους “ταιριάζει” περισσότερο και τους εμπνέει περισσότερη σιγουριά κι εμπιστοσύνη.

7) Μπορεί ένας ασθενής να δείξει στον πλαστικό χειρουργό μια μύτη διάσημου που επιθυμεί και πόσο είναι εφικτό να γίνει?

Σε γενικές γραμμές είναι θεμιτό να παρουσιάσει ο ασθενής κάποια φωτογραφία ιδανικής μύτης για αυτόν καθώς δείχνει με οπτικό τρόπο την επιθυμία και προσδοκία του ατόμου. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να καταλάβει αν ο ασθενής έχει ρεαλιστικές προσδοκίες από την ρινοπλαστική και θα τον ενημερώσει για το τελικό αποτέλεσμα που είναι το ωραιότερο αισθητικό για αυτόν. Σημαντική βοήθεια δίνουν σήμερα τα σύγχρονα προγράμματα προσομοίωσης ( Computer Imaging) που δείχνουν το τελικό αποτέλεσμα με μεγάλη προσέγγιση. Πρέπει να επισημανθεί ότι η μύτη δεν είναι ένα ανεξάρτητο σημείο του προσώπου. Γι' αυτό ο ιατρός που πρέπει να επιληφθεί θα πρέπει να έχει ευρεία αισθητική και τεχνική κατάρτιση για όλο το πρόσωπο κι όχι να είναι μόνο ένας “καλός τεχνίτης της μύτης”. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το πρόβλημα της μύτης είναι μικρότερο από αυτό που πιστεύουμε και η αρμονία και η αισθητική βελτίωση του προσώπου πρέπει να επιτευχθεί και με άλλες μικροεπεμβάσεις στο πρόσωπο, όπως πχ η γενειοπλαστική. Η εξατομικευμένη προσέγγιση της ρινοπλαστικής είναι απαραίτητη και γι' αυτό η “μύτη ενός διασήμου” μπορεί να χρησιμεύσει μόνο για να δώσει στον πλαστικό χειρουργό την αρχική αισθητική επιθυμία του ενδιαφερόμενου. Μετά ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να προσαρμόσει την επιθυμία στο πρόσωπο του ατόμου και να επιτύχει μια “μοναδική μύτη” απόλυτα εξατομικευμένη.

Διαβάστε ακόμα:

Γενειοπλαστική

Αυξητική Ρινοπλαστική

Η ιδανική μύτη

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.”

ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Καλέστε μας για ραντεβού

210 6985678

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 "Corfu Medica", Τ. 210 6985678
ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: Τ.Κ.45500, T. 210 6985678

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

SOCIAL MEDIA

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

210 6985678