Ρινοπλαστική και ελεύθερη αναπνοή

Η αναπνοή γίνεται υπό φυσιολογικές συνθήκες από τη μύτη. Εκεί φιλτράρεται και ρυθμίζεται η σωστή θερμοκρασία και υγρασία του αέρα που θα εισπνεύσουμε Για να είναι φυσιολογική η αναπνοή από τη μύτη θα πρέπει να μην βρίσκει εμπόδια ο αέρας. Αν η μύτη παρουσιάζει δυσλειτουργία ή και δυσμορφία τότε η ρινοπλαστική, σε συνδυασμό κάποιες φορές με διαφραγματοπλαστική μπορεί να δώσει άμεση και οριστική λύση.

Όταν δεν υπάρχει φυσιολογική αναπνοή δημιουργούνται αρκετά προβλήματα όπως κεφαλαλγία (πονοκέφαλος), ροχαλητό, ιγμορίτιδα, άπνοια και πολλά άλλα. Όλα αυτά δημιουργούν πρόβλημα τόσο στην υγεία του ασθενή όσο και στις καθημερινές δραστηριότητές του. Ένα άτομο που δεν έχει σωστό αερισμό κατά τη διάρκεια του ύπνου του, δεν μπορεί να κοιμηθεί καλά, έχει κακή ποιότητα ύπνου και δεν ξεκουράζει επαρκώς σώμα και πνεύμα. Συνέπεια του κακού αερισμού είναι το άτομο να είναι κουρασμένο και κακόκεφο από την αρχή της ημέρας του, να μην μπορεί να αποδόσει σωστά ούτε στη δουλειά του, αλλά ούτε και σε άλλες ατομικές δραστηριότητες,όπως πχ στα σπορ και χόμπυ του.

 ρινοπλαστικη ελευθερη αναπνοη


Ανάλογα με το πρόβλημα υπάρχουν και οι αντίστοιχες λύσεις μέσω της πλαστικής της μύτης:

Στραβό διάφραγμα

Αποτελεί το πλέον συνηθισμένο πρόβλημα. Στην επέμβαση ο ρινοπλαστικός χειρουργός μετακινεί στην ευθεία το ρινικό διάφραγμα και καυτηριάζει, αν χρειάζεται, τμήμα στις ρινικές κόγχες. Το αποτέλεσμα είναι να μεγαλώσει αποτελεσματικά η ποσότητα του αέρα που μπορεί να περάσει από την μύτη.

Στενές ρινικές βαλβίδες

Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούνται μοσχεύματα που βοηθούν στην διαπλάτυνση της μύτης για την καλύτερη αναπνοή.

Στραβή μύτη

Η μύτη μπορεί να είναι στραβή εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Τότε η απλή διόρθωση του διαφράγματος δεν αρκεί. Ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να ευθειάσει το σκελετό της μύτης.

Πτώση της μύτης

Η ρινοπλαστική μπορεί να κάνει και ανύψωση της μύτης στις περιπτώσεις που η γωνία που εισέρχεται ο αέρας στην μύτη είναι μικρότερη από την φυσιολογική.

Ρινοπλαστική και Διαφραγματοπλαστική

Σε πολλές βέβαια περιπτώσεις γίνεται συνδυασμός αισθητικής και λειτουργικής διόρθωσης της μύτης. Έτσι ο ασθενής σε μία επέμβαση βελτιώνει τόσο την καθημερινότητα και την υγεία του όσο και την εξωτερική του εμφάνιση.

Η ρινοπλαστική θεωρείται από τις πιο απαιτητικές πλαστικές επεμβάσεις, που η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα. Η εμπειρία και η εξειδίκευση του ρινοπλαστικού χειρουργού στην ρινοπλαστική μπορεί να εγγυηθεί ότι το αποτέλεσμα θα είναιτο σωστό που θα οδηγήσει σε λειτουργική και όμορφη μύτη. Στόχος είναι μια νέα, μοναδική μύτη απόλυτα προσαρμοσμένη στο πρόσωπο και σεβόμενη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.”

ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Καλέστε μας για ραντεβού

210 6985678

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 "Corfu Medica", Τ. 210 6985678
ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: Τ.Κ.45500, T. 210 6985678

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

SOCIAL MEDIA

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

210 6985678